UTENDØRS VINTERLAGRING AV HAGEMØBLER

1. september 2020

UTENDØRS VINTERLAGRING AV HAGEMØBLENE – VÅRE RÅD

Hagemøblene nå til dags er laget for å tåle veldig mye. Med fire forskjellige sesonger, og en sommersesong som ofte har variert vær, er det nødvendig for oss å ha utemøbler som tåler litt av hvert. Derfor tåler dagens hagemøbler å stå utendørs gjennom hele året. Det beste er selvfølgelig å lagre dem innendørs, men de fleste av oss har ikke muligheten til dette. Vi vil derfor gi deg noen gode råd for hvordan du kan vinterlagre hagemøblene utendørs på en tryggest mulig måte. Det er nemlig sånn at skader som oppstår av eksterne faktorer og ikke skyldes hagemøblenes evne og kvalitet ikke er gyldige reklamasjoner. Skader som kommer av frostspreng, utendørs vinterlagring eller tørkeskader faller ikke inn under garantien. Heldigvis tåler utemøblene det aller meste, og dersom du tar noen forbehold vil ikke dette bli et problem.

 

Vi slår et slag for gode vedlikeholdsprodukter og hagemøbeltrekk!

Først og fremst er det lurt å sørge for at utemøblene dine er rengjort og vedlikeholdt, og at de har fått god pleie før de settes til vinterlagring. Sørg også for at de får god tid til å tørke etter rengjøringen. Vi anbefaler deg å bruke våre vedlikeholdsprodukter som er spesialutviklet gjennom nanoteknologi. Disse kan du lese mer om i blogginnlegget om «Vedlikeholdsprodukter».

Videre anbefaler vi deg å skaffe et godt hagemøbeltrekk du kan lagre utemøblene dine under. Klikk deg gjerne inn på blogginnlegget vårt om hagemøbeltrekk HER dersom du vil ha 8 gode tips for hvordan du velger et godt og riktig hagemøbeltrekk til dine utemøbler. Vi anbefaler deg i alle fall å kjøpe et tykt og godt hagemøbeltrekk som passer til utemøblene. En presenning eller et lett hagemøbeltrekk vil dessverre ikke være tilstrekkelig her. Da risikerer du at det blir mye kondens og fuktighet rundt møblene. Dette kan føre til at utemøblene får frostspreng, og det kan skape grobunn for mugg og sopp. Les mer om frostspreng HER. Derfor er det utrolig lurt å investere litt ekstra i et tykt og isolerende hagemøbeltrekk.

› Sørg for god ventilasjon

Videre anbefaler vi deg å sørge for at det er god ventilasjon, og at utemøblene får nok luft. Dette kan du sørge for ved å bygge møblene opp fra bakken. Da kan du for eksempel sette utemøblene på paller for å få dem opp fra bakken. Videre bør du sørge for at det er ei glippe på 5-10 cm fra bunnen av trekket og ned til bakken før du bygger møblene opp. Vær bevisst på at utemøblene vil få lite luft dersom det kommer store snøfall som pakker seg tett rundt møblene. Gjør derfor det du kan for å få dem godt opp i høyden. Når det gjelder utebordet ditt, er det lurt å sørge for at trekket ikke ligger klistret direkte på bordplata. Bygg gjerne opp med noen treklosser inn under trekket, slik at bordplata også får luft. Bygg det gjerne opp i en fasong som gjør at snøen sklir lett av møblementet.

Slik kan du bygge opp med treklosser mellom bordplata og hagemøbeltrekket.

 

› Unngå frostspreng, sørg for god drenering!

Ellers er det greit å vite at møblene skal plasseres med bena ned og riktig vei. Hvis ikke får ikke vann og kondens drenert ut av møblene, og dette kan fryse inni de hule møbelrammene og føre til frostspreng. Det er utrolig kjedelig å pakke ut møblene til sommeren og oppdage at de har sprukket i stykker eller endret form. Derfor må du ikke vri og vende på hagemøblene når de skal lagres for vinteren. Les mer om frostspreng HER

 

› Hagemøbler og snøfulle vintre

Til slutt er det også lurt å være oppmerksom på at de fleste hagemøbler vil bukke under for mye snø og tung snølast, og spesielt takras. Derfor anbefaler vi deg å prøve å plassere dem slik at du unngår dette. Du kan også sjekke ut redskapsbodene fra biohort dersom du vil unngå dette. Ved å lagre dem slik slipper du å frykte for tung snølast og takras.

VI HJELPER DEG GJERNE!

Som regel går det veldig greit å lagre hagemøblene utendørs dersom du tar de rette forholdsreglene. Vi oppfordrer deg til å følge rådene våre, og gjøre det du kan for å lagre dem på forsvarlig vis utendørs på vintertid. Ta gjerne kontakt med oss for en hyggelig prat dersom du ønsker veiledning i vedlikehold og lagring av dine hagemøbler. Vi hjelper deg gjerne å velge ut et godt hagemøbeltrekk for hagemøblene dine også. Hjertelig velkommen skal du være!