UTENDØRS VINTERLAGRING AV HAGEMØBLER

1. september 2020

UTENDØRS VINTERLAGRING AV HAGEMØBLENE – VÅRE RÅD

De fleste hagemøbler tåler å stå ute gjennom hele året, men ingen BØR det. Dersom du lar hagemøblene stå ute gjennom hele året setter du garantien på spill hos de fleste forhandlere. Oaklands garanti dekker for eksempel ikke frostskader og tørkeskader som er forårsaket av dårlig eller feil vedlikehold, samt utendørs vinterlagring. Skader som oppstår av eksterne faktorer og som ikke skyldes møblenes evne og kvalitet, vil hos de fleste forhandlere ikke være en gyldig reklamasjon, eller innlemmet i garantien. Likevel vet vi at noen kanskje ikke har andre alternativer, og at dette er en risiko de må ta. Som regel går det greit, men med tanke på garantien anbefaler vi aldri å oppbevare hagemøblene utendørs gjennom vinteren. Vi vil likevel gi deg noen gode råd for hvordan du skal gjøre dette på best mulig måte dersom du ser deg nødt til det.

 

Hagemøblene våre har kvaliteten til å vinterlagres utendørs, men på eget ansvar. Se rådene våre for utendørs vinterlagring!

Hagemøblene våre er av svært god kvalitet, og de skal kunne tåle å stå utendørs gjennom vinteren dersom du behandler dem på riktig måte. Hagemøblene i seg selv tåler for eksempel frost, men dersom de er fylt av vann vil de ta skade ved frysetemperaturer. Derfor er det noen kjøreregler for hvordan man burde gå frem når man lagrer utemøblene utendørs gjennom vinteren. Disse kjørereglene vil vi gi deg her. Så frykt ikke dersom du ikke har andre alternativer enn å la hagemøblene stå utendørs gjennom vinteren – som regel går det veldig fint. Men, vær klar over at det likevel er på eget ansvar.

 

Vi slår et slag for gode vedlikeholdsprodukter og hagemøbeltrekk!

Først og fremst er det lurt å sørge for at utemøblene dine er rengjort og vedlikeholdt, og at de har fått god pleie før de settes til vinterlagring. Sørg også for at de får god tid til å tørke etter rengjøringen. Vi anbefaler deg å bruke våre vedlikeholdsprodukter som er spesialutviklet gjennom nanoteknologi. Disse kan du lese mer om i blogginnlegget om «Vedlikeholdsprodukter».

Videre anbefaler vi deg å skaffe et godt hagemøbeltrekk du kan lagre utemøblene dine under. Klikk deg gjerne inn på blogginnlegget vårt om hagemøbeltrekk dersom du vil ha 6 gode tips for hvordan du velger et godt og riktig hagemøbeltrekk til dine utemøbler. Vi anbefaler deg i alle fall å kjøpe et tykt og godt hagemøbeltrekk som passer til utemøblene. En presenning eller et lett hagemøbeltrekk vil dessverre ikke være tilstrekkelig her. Da risikerer du at det blir mye kondens og fuktighet rundt møblene. Dette kan føre til at utemøblene får frostspreng, og det kan skape grobunn for mugg og sopp. Derfor er det utrolig lurt å investere litt ekstra i et tykt og isolerende hagemøbeltrekk.

 

› Sørg for god ventilasjon

Videre anbefaler vi deg å sørge for at det er god ventilasjon, og at utemøblene får nok luft. Dette kan du sørge for ved å bygge møblene opp fra bakken. Da kan du for eksempel sette utemøblene på paller for å få dem opp fra bakken. Videre bør du sørge for at det er ei glipe på 5-10 cm fra bunnen av trekket og ned til bakken FØR du bygger møblene opp. Vær bevisst på at utemøblene vil få lite luft dersom det kommer store snøfall som pakker seg tett rundt møblene. Gjør derfor det du kan for å få dem godt opp i høyden. Når det gjelder utebordet ditt, er det lurt å sørge for at trekket ikke ligger klistra direkte på bordplata. Bygg gjerne opp med noen treklosser inn under trekket, slik at bordplata også får luft. Bygg det gjerne opp i en fasong som gjør at snøen sklir lett av møblementet.

Slik kan du bygge opp med treklosser mellom bordplata og hagemøbeltrekket.

 

› Unngå frostspreng, sørg for god drenering!

Ellers er det greit å vite at møblene burde plasseres med bena ned og riktig vei. Hvis ikke får ikke vann og kondens drenert ut av møblene, og dette kan fryse inni de hule møbelrammene og føre til frostspreng. Det er utrolig kjedelig å pakke ut møblene til sommeren og oppdage at de har sprukket i stykker eller endret form. Derfor bør du ikke vri og vende på hagemøblene når de skal lagres for vinteren.

 

› Hagemøbler og snøfulle vintre

Til slutt er det også lurt å være oppmerksom på at de fleste hagemøbler vil bukke under for mye snø og tung snølast, og spesielt takras. Derfor anbefaler vi deg å prøve å plassere dem slik at du unngår dette. Du kan også sjekke ut redskapsbodene fra biohort dersom du vil unngå dette. Ved å lagre dem slik risikerer du fortsatt frostskader, men da slipper du i alle fall å frykte for tung snølast og takras.

 

 

STØRST UTVALG, BEST PRIS

SE HELE UTVALGET AV HAGEMØBELTREKK HER!

 

VI HJELPER DEG GJERNE!

Dersom du skal lagre utemøblene dine utendørs ønsker vi deg lykke til, og vi krysser fingrene for at det går godt! Som regel går det veldig greit å lagre hagemøblene utendørs dersom du tar de rette forholdsreglene. Vi oppfordrer deg til å følge rådene våre, og gjøre det du kan for å lagre dem så forsvarlig som det går an utendørs på vintertid. Ta gjerne kontakt med oss for en hyggelig prat dersom du ønsker veiledning i vedlikehold og lagring av dine hagemøbler. Vi hjelper deg gjerne å velge ut et godt hagemøbeltrekk for hagemøblene dine også. Hjertelig velkommen skal du være!