DETTE VISSTE DU IKKE OM HENGEKØYA!

12. mai 2020

 

Historien om hengekøya

Hengekøyer har blitt skikkelig inn i vinden i det siste, og det er ikke så rart! En hengekøye er jo så utrolig avslappende å ligge i, og det er så koselig! Men, vet du hvor hengekøyer egentlig kommer fra, og hva de opprinnelig ble brukt til? Det er det ikke så mange av oss som tenker over! De første som tok i bruk hengekøyer var urbefolkningen i Sør- og Mellom-Amerika. De fant ut at hengende senger var en genial løsning for å slippe unna slanger, insekter og andre dyr på bakkenivå. I tillegg slapp de også å ligge på den skitne bakken, og hengekøyene tok heller ikke så stor plass dersom de måtte frakte dem med seg. Veldig smart, ikke sant?

På grunn av hengekøyenes praktiske størrelse og bruksområde, tok det ikke lang tid før hengekøyer ble tatt i bruk av flere. Blant disse flere finner vi blant annet sjømenn, som spredte dette videre til andre deler av verden.

 

Finn din favoritt

Men, svært mye har skjedd siden de aller første hengekøyene ble laget. Disse ble laget av bark og plantefiber, og den dag i dag finner vi (heldigvis) hengekøyer av behagelige og slitesterke tekstiler. Bruken har også endret seg, og vi bruker dem vel helst til hjemmebruk og avslapping, eller friluftsliv og overnatting. Uansett, så er ei hengekøye god å ha, og den gir et koselig og avslappende preg på hjemmet. Hos oss finner du ikke hengekøyer for friluftsliv, men du finner en mengde hengekøyer og hengestoler som passer perfekt til de avslappende og late sommerdagene! Velg deg ut din favoritt, og få den optimale avslappingen i sommerferien.

Finn din favoritt!

Ta gjerne kontakt med oss!

Vi har veldig lyst til å hjelpe deg dersom du har noen spørsmål eller ønsker inspirasjon og veiledning. Våre møbel- og hagemøbeleksperter står klare både i butikk og på kundeservice. du er hjertelig velkommen innom oss eller til å ta kontakt med oss på telefon, mail eller chat. Vi gleder oss til å høre fra deg!