Hvordan velge riktig parasoll

3. april 2022

 

Unngå å bli solbrent med den rette parasollen!

Når sommeren kommer og sola titter frem, er det utrolig deilig å trekke ut og tilbringe lange dager utendørs. Mange av oss utnytter sommerdagene til det fulleste ute. Likevel kan en lang dag i solsteik bli for mye av det gode for noen av oss. Er du lei av at maten blir vassen av sola, eller er du kanskje lei av å bli solbrent? Heldigvis har vi svaret på hva som kan gi deg et avbrekk fra sola uten at du behøver å gå inn: nemlig en god parasoll! En parasoll gir beskyttelse både mot UV-stråler og lett duskregn. Men, det finnes en rekke forskjellige parasoller, og det kan være vanskelig å vite hva man skal gå ut fra når man skal velge. I dette innlegget guider vi deg til å ta et godt valg!

〉Kvalitet

Det er ikke til å legge skjul på at det er forskjellig kvalitet på forskjellige parasoller. Duken er en stor del av kostnaden på en parasoll, og en god duk som tåler mye vær, vind og sol kan gjerne koste 20 ganger mer enn kampanjemodeller. Men hvordan skiller du kvalitetene fra hverandre? Dukene blir ofte klassifisert ut fra hvor lysekte de er. Dette måles på en tabell fra 1 til 7, hvor 7 er best. Det spiller også en stor rolle hva slags tekstil duken er laget av. Det er i hovedsak 5 tekstiler som brukes. Den med høyeste kvalitet er sunbrella, mens laveste kvalitet er polyester. Dersom duken er av god kvalitet, vil det ta lengre tid før den falmer.

1. Sunbrella

2. Spun Quick

3. Olefin

4. Strukturpolyester

5. Polyester

 

〉Bruk

Hva slags type parasoll du burde velge avhenger litt av hvor stor uteplass du har. Dersom du har mye plass å gå på, kan en hengeparasoll være midt i blinken for deg! Da kan du få skyggen ovenfra, samtidig som parasollfoten står plassert utenfor hagegruppa. Dersom du har litt mindre uteplass å gå på, kan en vanlig parasoll være midt i blinken. Mange av våre vanlige parasoller kommer med tilt, slik at du enklere kan styre hvor du vil ha skyggen.

 

〉Ramme og materialer

Hva slags ramme parasollen har og hvilke materialer denne er laget av kan også spille en rolle for parasollens funksjoner og levetid. Parasoller med rammer av stål vil gjerne være billigere enn parasoller med aluminiumsramme. Stål er et ganske tungt materiale med risiko for rust, mens aluminium har lav egenvekt og er vedlikeholdsfritt. Det er altså mye enklere å flytte rundt på en parasoll med aluminiumsramme, og mye enklere å vedlikeholde den. Hvor mange ribber parasollen har spiller også en rolle, og billige parasoller har ofte få ribber.

Tilbehør: Parasollfot og parasolltrekk

Når du skal velge parasollfot er det viktig at du skaffer en fot som er tung nok, slik at ikke parasollen veltes over ende av vindkast. Ved norsk sommer er det gjerne skiftende vær, og det er mange sommerdager vi opplever noen kraftige vindkast. Det er jo deilig å kunne ha oppe parasollen for å skape skygge selv på de dagene det blåser. Dersom du gjerne vil flytte rundt på parasollen en del også, kan det være lurt å skaffe en parasollfot med håndtak og hjul på slik at det går enklest mulig for seg. I tillegg anbefaler vi deg også å kjøpe et hagemøbeltrekk til parasollen din. På denne måten sørger du for at parasollen får en lengre levetid og holder seg fin over lang tid! Finn et parasolltrekk som passer parasollen, så slipper du å kjøpe ny parasoll ved hver sesong.

 

Finn den perfekte parasollen til din uteplass her:

Vi hjelper deg gjerne!

Ønsker du mer veiledning til å velge riktig parasoll? Eller ønsker du inspirasjon til uteplassen din? Da er du hjertelig velkommen innom en av våre butikker! Dersom du ikke har mulighet til å komme innom en av avdelingene våre kan du gjerne ta kontakt meg oss via kundeservice. Vi er tilgjengelige på mail, telefon, chat og kontaktskjema. Vi ser frem til å høre fra deg, velkommen!