NY SOFA TIL JUL? SITT GODT PÅ JULEKVELDEN

14. september 2020

 

UNN DEG SELV EN JULEGAVE I ÅR, KJØP NY SOFA TIL STUA

Julekvelden er kvelden for å sette pris på hverandre, og jul er tiden for å gi. Men kanskje jula i år er tiden for å unne seg selv noe også? Store deler av julekvelden tilbringes gjerne i stua, og vi skal ofte ha plass til mange i sofaen. Hva med å gi stua hjemme et nytt tilskudd i år, og unne deg en helt ny sofa fra Oakland?

Det er utrolig moro å pryde stua med flotte møbler. Sofaen setter som regel mye av stemningen i rommet, og derfor er dette et møbel som det er ekstra moro å fornye. I vårt sortiment finner du noe for enhver smak. Vi har sofaer i mange ulike fasonger, tekstiler, størrelser og komforter. Vi har blant annet sjeselong sofa, u sofa, 2 seter sofa, 3 seter sofa, daybed, liten sofa og stor sofa. Vi har også et stort utvalg sovesofa. Tenk så koselig å rigge til sovesofaen på lillejulaften, og ha en filmkveld og sleepover i julestua kvelden før kvelden. Da får du virkelig maksimalt utbytte av julestemninga. Det er moro både for store og små.

 

GREIT Å VITE NÅR DU SKAL VELGE SOFA

Det finnes utrolig mange forskjellige sofaer som skiller seg fra hverandre både i kvalitet og utseende. En er gjerne innstilt på å investere noen tusenlapper i sofaen, og dermed kan det være greit å tenke seg godt om før en tar et valg. Derfor vil vi gi deg noen råd for hva som er lurt å tenke over når du skal ha en ny sofa til julestua.

 

› Størrelse og fasong

Dersom du har en stor stue er mulighetene og alternativene svært mange. Da kan du for eksempel vurdere å gå for en stor hjørnesofa, eller bygge en stor sofa av moduler. Eller kanskje du vil ha ei sofagruppe med flere 2 setere, 3 setere og godstoler. Dersom du har mindre plass til rådighet vil kanskje en 2 seter eller 3 seter være beste alternativ. Vi har mange flotte 2 setere og 3 setere, og flere av disse kommer med sjeselong. Uansett anbefaler vi deg å ta gode mål, og finne ut hva slags størrelse og fasong på sofaen som vil ta seg best ut i din stue.

› Design

Videre er det lurt å tenke over hva slags design du vil at sofaen skal ha. Det finnes utrolig mange ulike stiler, og det kan være en fordel at stilen på sofaen passer sammen med den gjennomgående stilen i stua di. Er du glad i det som er moderne og skiller seg ut? Eller er du på utkikk etter noe stilrent og tidløst? Dette er det lurt å gjøre seg opp en mening om på forhånd.

› Stoff, farge og materiale

Det er utrolig mange forskjellige tekstiler og materialer en kan velge mellom når en skal bestille en sofa. Og ikke minst er fargevalgene mange. Her kan det også være lurt å tenke helhet, og se for deg hva som vil passe best inn i stua.

› Putefyll, prøvesitt!

Hva slags putefyll du velger å ha i sofaen, har mye å si for hvilken komfort du får. Her kan du som regel velge mellom kaldskum, dun, eller en blanding av de to. Kaldskum har en mer fast og stram struktur enn dun har. Derfor kan det være lurt å prøvesitte før du bestiller ny sofa slik at du finner ut hvilken komfort som passer deg best.

› Kvalitet og holdbarhet

Det kan også være greit å vite at det er kvalitetsforskjeller som påvirker sofaens holdbarhet og levetid. En sofa til 20.000,- er som regel av betydelig bedre kvalitet enn en sofa til 10.000,- selv om de kanskje ser svært like ut. Det som avgjør kvaliteten er ofte stoffet. Her er det spesielt tre ting som er viktig å sjekke opp i før du handler sofa. Først og fremst bør du se på stoffets Martindale. Dette måler slitestyrken til et stoff. Martindale strekker seg på en skala fra 10.000 til 120.000. Desto høyere Martindale stoffet har, desto mer slitesterkt er det. Det andre som er lurt å sjekke opp i er stoffets Pilling Resistance. Dette forteller deg noe om risikoen for nupping og løse fibre i stoffet. Til syvende og sist vil alle stoffer nuppe, og derfor er det lurt å kjøpe sofa i et stoff med høy pilling resistance. Denne strekker seg på en skala fra 1-5, hvor 5 er best. Det tredje du burde sjekke opp i er stoffets motstandsdyktighet for lys. Dette kalles gjerne «Lysekthet» eller «Colourfastness to light». Skalaen strekker seg fra 1-8, hvor 8 har best motstandsdyktighet mot lys.

 

NOE FOR ENHVER SMAK

Vi har et stort utvalg sofaer, og noe for enhver smak. I vårt sortiment
kan du finne noe som passer perfekt inn i julestua di.
Sjekk ut de forskjellige sofatypene våre:

VI HJELPER DEG GJERNE!

Du er veldig velkommen til å ta turen innom en av våre butikker for en hyggelig handel. Vi står klare til å hjelpe deg med det du måtte lure på, og vi hjelper deg gjerne med å finne den perfekte sofaen til julestua! Ta også gjerne kontakt med oss via kundeservice. Sortimentet vårt er stort, og hos oss kan du finne en sofa som passer deg perfekt.