HAGEMØBELTREKK – HVORDAN TA VARE PÅ DINE UTEMØBLER

1. september 2020

TA GODT VARE PÅ HAGEMØBLENE

 

De siste tiårene har hagemøbler utviklet seg til å få en enormt god kvalitet. Mange av dagens utemøbler er nå vedlikeholdsfrie. Likevel har vedlikeholdsfrie hagemøbler også godt av litt pleie. Alle utemøbler trenger å bli tatt vare på. En av måtene du kan gjøre dette på er å investere i et godt hagemøbeltrekk til dine utemøbler. Utvalget av hagemøbeltrekk er stort, og det er mange forskjellige trekk å velge i. Derfor kan det være greit å vite litt om hva du burde se etter når du er på utkikk etter et trekk til utemøblene dine. Her vil vi slå et slag for våre hagemøbeltrekk som er veldig funksjonelle, og av utrolig god kvalitet!

Noe av det som avgjør om et hagemøbeltrekk er godt eller ikke, er om det har tilstrekkelig med ventilasjon. På trekkene fra Oakland har vi lagt inn to ventileringsluker som gjør at utemøblene får nok luftgjennomstrømming. Dette forebygger kondensoppbygging, og forebygger dermed også jordslag og mugg. Trekkene våre har i tillegg også en membran som vil hjelpe med transporten av fuktighet gjennom trekket. Hagemøbeltrekkene våre er også tykke og gode, og de isolerer godt. Derfor anbefaler vi deg å sjekke ut våre hagemøbeltrekk og se om du finner et som passer dine utemøbler.

 

Gi hagemøblene best mulig pleie

 

Ellers vil vi også anbefale deg å ta andre gode tak for å forsikre deg om at hagemøblene dine får best mulig pleie. Vi har blant annet mange spesialutviklede vedlikeholdsprodukter til hagemøbler som er utrolig gode! Disse finner du på nettsiden vår her. Dersom du ønsker å lese mer om de enkelte produktene kan du gjerne klikke deg inn på blogginnlegget vårt om «Vedlikeholdsprodukter» her. I tillegg har vi også en vedlikeholdsguide. Denne gir deg kunnskap om hvordan du på best mulig måte kan ta vare på ulike typer hagemøbler. Klikk deg gjerne inn på «Vedlikeholdsguiden» her.

 

 

HAGEMØBELTREKK – LURT Å TENKE OVER

 

Når det finnes så mange forskjellige hagemøbeltrekk å velge i, kan det være vanskelig å vite hva man skal se etter.
Her vil vi gi deg 7 gode tips for hva som er lurt å tenke på når du skal kjøpe trekk til utemøblene dine:

 

1. Behov

Først og fremst burde du tenke over hva som er behovet ditt, og hvordan du skal lagre hagemøblene dine. Det er mange forskjellige typer trekk å velge mellom, ettersom de er tilpasset forskjellige typer hagemøbelgrupper. Dersom du skal dekke over ei hjørnegruppe, bør du kjøpe et hjørnesofatrekk. Men du vil trenge noe helt annet hvis du skal dekke over for eksempel en 3seter, et bord og to stoler. Tenk derfor over hva slags møbelgrupper du skal dekke over, og hvordan møblementet skal stå under trekket. Dette bringer oss videre til det neste punktet som er viktig å tenke over når du skal kjøpe hagemøbeltrekk. Nemlig mål.

 

2. Ta gode mål

Det er veldig lurt å ta gode og nøyaktige mål av hagemøblene som skal stå under hagemøbeltrekket. Når du tar målene burde møblementet stå plassert slik det skal stå under trekket. Nøkkelordet her er at det bør stå så tett og kompakt som mulig. Dersom det er mye mellomrom mellom møblene, risikerer du at de kan forflytte seg på grunn av vind. Dersom vi tar opp igjen eksempelet fra forrige tips med 3seteren, et bord og to stoler, er det slik at et rektangulært trekk nok vil være det riktige trekket å gå for. Da er det slik at du burde skyve bordet helt inntil 3seteren, og deretter skyve de to stolene inntil bordet. Pass likevel på at stolene ikke står helt inntil hverandre, men at du trekker dem godt nok ut til at trekket holdes stramt og luftig.

Hvilke mål er det så du burde ta? Så mange som mulig! Ta mål av både høyde, lengde, bredde og armhøyde, og eventuelt diameter dersom du skal dekke over et rundt utemøblement.

Høyde: Mål fra bakken og opp til toppen av ryggen på baksiden av hagemøbelet.

Lengde: Mål fra side til side av møblementet.

Bredde (dybde): Mål fra baksiden av møblementet til fremsiden.

Armhøyde: Mål fra bakken og opp til toppen av armlenet.

 

3. Ventilasjon

Når du så har funnet ut hva slags type trekk du trenger og tatt gode mål av utemøblene, gjelder det å finne et trekk med riktige mål. Noe av det som er genialt ved våre trekk er at de har et slingringsmonn på 10 cm. Det er nemlig lagt inn to borrelåser som du kan stramme til trekkene på. I tillegg har vi også strammeanordninger som går langs hele bunnen av trekket og sørger for at det strammes godt rundt utemøblementet. Likevel anbefaler vi deg å være så nøyaktig som mulig når du velger hvilket trekk du skal gå for. Dersom trekket blir for stort, risikerer du at det kan skade utemøblene dine dersom det blir stående i vinden og slå mot møblene. I tillegg ser det også penest ut at trekket sitter stramt og passer godt til hagegruppa di.

Videre er det også lurt å sørge for at trekket ikke går helt ned til bakken, men at du får ei glipe på 5-10 cm fra bunnen av trekket og ned til bakken. Hvis ikke blir det ingen ventilasjon, og hagemøblene får ikke den lufta de trenger. Da risikerer du at putene kan få jordslag.

 

4. Bruk trekket riktig

Når du har funnet trekket som passer dine utemøbler, er det lurt å forsikre seg om at trekket brukes riktig! Det er nemlig noen grøfter å gå i her. Vi har allerede vist hvordan det lønner seg å sørge for ei glipe på 5-10 cm, og at riktig plassering av møblene under trekket er viktig. Videre er det også lurt at hverken møblene eller innsiden av trekket er skittent når du tar på hagemøbeltrekket. Dersom det ligger sandkorn eller skitt mellom trekket og møblene, og dette blir stående ute i vind, vil det kunne pusse ned møblene som sandpapir. Da får du deg en kjedelig overraskelse når du tar trekket av hagemøblene for å nyte sommerdagen.

Vær altså klar over at hagemøbeltrekket kan skade utemøblene dersom det enten er for stort og slår mot møblementet i vinden, eller dersom det er skitt mellom trekket og møblementet. Det kan også være greit å vite at ikke alle hagemøbler bør stå under trekk. Bordplater av spraystone tåler for eksempel ikke dette så godt, og får fort flekker under trekk.

 

5. Sørg for å lagre trekket riktig

Enda en ting som er skikkelig fordelaktig med våre hagemøbeltrekk, er at det følger med en praktisk bag som trekket kan oppbevares i. Denne bagen har en festemekanisme som gjør at den kan klipses fast på innsiden av trekket. Dermed kan bagen henge inni trekket mens trekket er trukket over utemøblene.

Vær gjerne nøye på at trekket får tørke, og rist av skitt og smuss før du legger det tilbake i bagen etter bruk. Hvis ikke risikerer du unødvendig slitasje på trekket.

 

6. Hagemøblene kan bli ødelagt av for høye temperaturer

Selv om vi bor i Norge og det vanligvis ikke er så veldig varmt, har vi noen dager med ekstremvær som i verste fall kan skade hagemøblene. Utemøblene er laget for å tåle det meste av både varme, vann og kulde, men i sjeldne tilfeller kan det bli for varmt. Eksempler på steder hvor temperaturen kan stige for mye er solkroker med mørke overflater, og da gjerne med vinduer som reflekterer ekstra sollys og varme. Vinterhager med lite lufting kan også gi for høy varme. Dersom du har hagemøblene plassert på en slik plass, må du ta hensyn til at temperaturen kan bli så høy at hagemøblene tar skade av det. Pass på dersom du har mørke hagemøbelputer eller bruker mørke hagemøbeltrekk på slike steder. Da kan hagemøblene dine komme over smeltepunktet på dager med ekstremvær.

 

7. Plasser hagemøblene riktig vei

Når du setter hagemøblene under trekket er det ikke så lurt å spille tetris og prøve å få plass til så mye som mulig. Hagemøblene skal stå riktig vei slik at vann som eventuelt kommer inn i rammene får drenere ut. Det er ikke godt for utemøblene dersom vann eller fukt blir liggende lenge i rammene.

 

8. Vårt siste råd: NYT

Vårt siste råd til deg angående hagemøbeltrekk er dette: NYT! Nyt å komme til tørre sofaputer etter uværet har gitt seg. Nyt at du slipper å drasse putene inn og ut. Og nyt at du kan kose deg med en varm kopp kakao foran peisen eller TV-en når regnet høljer ned utenfor uten å bekymre deg for at hagemøblene dine blir våte. Kjøp deg et hagemøbeltrekk, og unn deg selv litt luksus! Sørg for at du kjøper et trekk av god kvalitet slik at du beskytter møblene best mulig, og slik at du har et trekk som varer lenge.

VI HJELPER DEG!

Kom gjerne innom en av våre butikker for en hyggelig handel, eller ta kontakt med oss via kundeservice. Vi står klare til å hjelpe deg med det du måtte lure på!