GUIDE: HAGEMØBLER ALUMINIUM

5. februar 2022

 

Aluminium 

Aluminium er et svært foretrukket materiale i hagemøbler, og vi bruker dette fordi det egner seg utrolig godt! Materialet er vedlikeholdsfritt, og det tåler mye. En kan faktisk si at det tåler nesten alt. I tillegg har de en lav egenvekt, og er veldig enkle og greie å flytte rundt på. Dermed kan du enkelt omrokkere på store hagegrupper. Denne lettheten bærer med seg flere fordeler. En av disse fordelene er at du ikke brenner deg på hagemøbler av aluminium – i motsetning til hagemøbler i stål for eksempel. Dette skyldes lettheten i materialet, og at det leder varme så fort at en ikke brenner seg på hagemøblene etter de har stått i sola.

Hagemøbler i aluminium er også utrolig trendy og stilfullt, og de passer perfekt inn på uteplassen! De kommer i forskjellige, flotte design, og kombinasjonen av aluminiumsrammene og flotte, tykke hagemøbelputer er ikke annet enn elskverdig. Materialet tåler mye, og dermed holder aluminium utemøbler seg fine over lang tid! Velger du å investere i ei hagegruppe av aluminium har du noe som varer i årevis, og designet, komforten og de andre fordelene som følger vil du neppe gå lei av. Utemøbler i aluminium passer godt inn på terrassen, i hagen, på balkongen, på hytta, eller hvor enn du ønsker deg et nytt sett utemøbler. De kommer også i mange forskjellige, fine farger, slik at du kan finne noe som passer din smak og din stil. I tillegg er materialet resirkulerbart, og hagemøbler i aluminium er et bærekraftig og godt valg.

 

Pulverlakkering og Tigerlakk

Hagemøbler i aluminium er i all hovedsak pulverlakkerte. Men hva vil egentlig det si? Pulverlakkering er en veldig bra og slitesterk behandling av hagemøbler som gjør hagemøblene veldig mye mer motstandsdyktige enn ved vanlig lakkering. Pulverlakkeringen skjer ved at hagemøblene henges opp på rekke og rad på et bånd. Møblene kjøres så inn i et rom hvor det blir sprayet på pulver som fester seg på møblene. Deretter går båndet videre inn i en ovn på omtrent 450 grader, og her blir pulveret brent fast i aluminiumet. Etter behandlingen er aluminiumsmøblene utrolig slitesterke og holdbare.

Pulverlakkering har også flere kvaliteter, og kan variere. Hvis lakkens kvalitet ikke er god nok kan man risikere at møbelet ikke blir godt nok, og at lakken krakelerer. En for billig lakk er ikke så motstandsdyktig mot UV-stråler og fleksibilitet i forhold til metallets bevegelse under forskjellige temperaturer. Dårlige fargepigmenter i lakken vil også medføre at møblene falmer mer. Men, i alle hovedsak er pulverlakk kjent for å være den beste overflatebehandlingen av hagemøbler i aluminium. Dersom du vil ha det beste av det beste, går det an å bruke tigerlakk som er kjent for å være den beste pulverlakken. Denne har bedre fargepigmenter, er mer fleksibel og holder lenger.

 

Vedlikehold av hagemøbler i aluminium

Selv om aluminium er vedlikeholdsfritt og tåler nesten alt, er det lov å ta godt vare på hagemøblene. Det er nemlig slik at alle materialer brytes ned over tid, og derfor er det lurt å behandle alle hagemøbler godt og gi dem pleie. Utemøbler i aluminium krever minimalt med pleie og er noen av de møblene som har lengst levetid, men noen tips vil vi likevel gi deg for hvordan du kan ta godt vare på utemøblene. Med riktig og god pleie, vil møbler av aluminium kunne holde i 30+ år.Det er nesten utelukkende positive ting å si om aluminium, og dette er helt klart det foretrukne materialet når det gjelder hagemøbler. Likevel kan det være greit å være klar over at selv om det tåler det aller meste, så tåler det ikke alt. Det tåler ikke å bli bøyd mange ganger, og i nærheten av salter, saltvann og metaller av andre legeringer kan det oppstå korrosjon. Aluminium er i utgangspunktet rustfritt, men dersom det står utsatt kan man være uheldig. Derfor anbefaler vi deg å gi hagemøbler i aluminium litt vedlikehold dersom du har dem i nærheten av saltvann eller andre salter. Salt er røft og skadelig for alle hagemøbler. Likevel er aluminium et av de aller beste alternativene dersom du er på utkikk etter hagemøbler som skal stå ved sjøen, og det er de enkleste hagemøblene å holde ved like. Dermed egner de seg godt til dette så lenge de får riktig pleie.

Hvordan gir du dem så riktig pleie? Vi anbefaler deg å vaske av møblene med ferskvann og behandle sår i lakken, skruer og ubehandlet metall med en tynnflytende olje med jevne mellomrom. Til tross for at bilene våre tåler mye, pleier vi å vaske dem og ta godt vare på dem. Det samme gjelder for hagemøblene våre. Dersom du ønsker å gi dem litt ekstra god pleie kan du gjerne vaske dem med vår spesialutviklede hagemøbelrens, og påføre hagemøbelbeskytteren vår etterpå. Det er jo alltids lurt å være på den sikre siden.

 

 

Vinterlagring av hagemøbler i aluminium

Hagemøblene nå til dags tåler å stå utendørs hele året. I blogginnlegget vårt «Utendørs vinterlagring av hagemøbler» får du gode tips til hvordan du på tryggest mulig måte kan vinterlagre dem utendørs. Klikk HER for å lese mer. Likevel har ikke hagemøblene så godt av å stå utendørs gjennom vinteren. Problemet ved dette er at vann kan komme inn i rammene, og når det fryser på kan dette gi frostspreng. Da fryser vannet og utvider seg, som deretter resulterer i at møblementet sprekker eller endrer form. Men, dersom du setter dem med dreneringshullene riktig vei slik at vannet renner ut, skal ikke dette være et problem. Når du unngår frostspreng er det ikke noe i veien for å vinterlagre utemøblene utendørs.

Den aller beste måten å vintrelagre utemøbler av aluminium på er å vaske dem med ferskvann, gi dem god tid til å tørke, og deretter sette dem innendørs. Ønsker du å gi dem en grundig og god vask anbefaler vi deg å bruke vår spesialutviklede hagemøbelrens etterfulgt av hagemøbelbeskytteren vår.

Videre kan det være greit å være klar over at skader som skyldes frostspreng og utendørs vinterlagring ikke omfattes av garantien. Derfor kan det være lurt å heller lagre dem innendørs for å være på den sikre siden. Likevel skal du være veldig uheldig for at det skal gå galt å vinterlagre dem utendørs, og hagemøblene nå til dags er laget for å tåle tøffe forhold. Hos oss kan du være trygg på at hagemøblene er laget av gode materialer som tåler mye. Sørg bare for å ta forhåndsregler, og følg tipsene våre for vinterlagring. Bruk gjerne gode hagemøbeltrekk til utendørslagringen.

Vi har det du trenger for å ta godt vare på hagemøblene dine:

 

Vi hjelper deg gjerne!

Hvor godt behandlet utemøbler av aluminium er determinerer ofte prisen på dem. Derfor er prisen gjerne en god indikasjon på om hagemøblene er av god kvalitet eller ikke. Vi anbefaler deg å kjøpe utemøblene dine hos en hagemøbelspesialist som vet hva de driver med. Du er selvfølgelig alltid velkommen innom en av våre butikker for en hyggelig handel! Vi har flere års erfaring og kunnskap, og er klare for å hjelpe deg med å ta et godt valg. Dersom du ikke har en butikk i nærområdet, må du gjerne kontakte oss via kundeservice. Våre hagemøbeleksperter står klare for å hjelpe deg. Hjertelig velkommen skal du være!