DETTE VISSTE DU IKKE OM KUNSTIGE JULETRÆR

8. oktober 2023

juletre

KUNSTIG JULETRE – BARE FORDELER!

De siste årene har kunstige juletrær blitt skikkelig på moten, og siste skrik for det nordiske hjemmet! Fra å ha vært «jalla» og «fy fy!», har de utviklet seg til å bli minst like fine og mer praktiske enn vanlige hogde juletrær. Stadig flere velger å investere i et fint kunstig juletre, men kanskje er du en av dem som ikke er overbevist over at dette er et godt valg? Her vil vi fortelle deg det du kanskje ikke visste om det kunstige juletreet. Fordelene ved kunstige juletrær er nemlig mange, og vi tror dette er et svært godt kjøp du neppe vil angre på.

 

› MINST LIKE FINT

Det ligger mye stolthet i et fint juletre, og det av god grunn! Et stort, fyldig og edelt mørkegrønt tre har så mye å si for julestemningen i hjemmet. Mange er kanskje skeptiske til at et kunstig juletre kan by på den samme magiske stemningen som ekte trær byr på, men det forsikrer vi deg om at de kan! Det kan være greit å være klar over at kunstige juletrær kommer i ulike kvaliteter, og at dette har mye å si for utseendet til trærne. De kommer enten med barnåler av tvunnet plast, eller av støpt plast. Tvunnet plast er fint, men støpte barnåler er mer naturtro. Likevel kan en blanding av de to typene barnåler være fint, og gi et fyldig uttrykk. Våre kunstige juletrær er håndlagde, og derfor tar de lengre tid å lage desto større og fyldigere trærne skal være. Treets fyldighet og størrelse er derfor noe av det som bestemmer prisen i kombinasjon med hva slags barnåler treet har.

› KJØP KUNSTIG JULETRE, FÅ JULEFREDEN MED PÅ KJØPET

En av de desidert største fordelene ved å ha et kunstig juletre, er at det er helt vedlikeholdsfritt. Den første gangen du setter opp treet burde du sette av en halvtimes tid til å montere det og trekke ut alle grenene. I årene som følger kan du enkelt pakke det opp på 5-10 minutter. Det er helt genialt! De tradisjonelle, hogde juletrærne er veldig fine, men de krever svært mye. Det er en hel jobb å dra ut og plukke ut et tre, frakte det hjem, og deretter sørge for at det er i riktig temperatur før det tas inn i stua. Og jobben slutter dessverre ikke der. Det kan være en hel jobb å tilpasse treets høyde og plassere det rett og greit i juletrefoten. Med kunstige juletrær fra Oakland slipper du disse problemene. Alle juletrærne våre kommer med en fot som treet passer perfekt i, og lyslenker med LED-pærer henger allerede på grenene. Du slipper altså å løse opp i knutene som på mystisk vis har surret seg til i lyslenkene siden fjoråret. Vi sørger for at du kan synke ned i godstolen foran peisen med en varm kopp kakao i hendene, og nyte julefreden. Mens barna pynter treet, kan dere voksne få nyte roen og se de små glede seg.

› EN GOD JUL FOR ALLE, TIL OG MED ALLERGIKEREN

På mange måter er det jo egentlig litt rart at vi absolutt skal ha et tre inn i stua til jul. Men tradisjoner er jo gjerne litt rare. De gir ikke så veldig mye mening, men har likevel stor betydning for oss. Uten et juletre i stua, blir det ikke den samme, gode julestemningen. Men det er jo litt hyggelig hvis «God jul» faktisk kan gjelde for alle, også allergikeren. Det er nemlig slik at et juletre kan bringe med seg både pollen, muggsopp og midd inn i stua, og dette kan ha en trøttende og irriterende effekt på den som er allergisk. Barnålene avgir også gasser som kan fremprovosere fysiske plager for allergikeren. Ved å sette opp et allergivennlig kunstig juletre, forsikrer du deg om at alle får en fin julekveld uten allergiske reaksjoner.

› HOLD UØNSKEDE GJESTER UTE

Jula er en tid for å åpne dørene og være raus og gjestfri mot dem rundt oss. Likevel finnes der noen vi helst ikke vil at skal gjeste oss på julekvelden, nemlig lille Petter edderkopp og vennene hans. Det er ikke så hyggelig å ha insekter krypende rundt i stua, og på gavene under treet. Det er faktisk anslått at det kan være så mange som 25 000 insekter med juletreet inn i stua. Disse går i dvale for vinteren, men våkner opp når treet kommer inn i den varme stua. Dette kan du heldigvis forhindre ved å heller kjøpe deg et kunstig juletre til julestua.

› LETTVINT Å LAGRE

Det er ikke så god stemning å snakke om julens slutt allerede før jula har startet, men vi vet alle at høytidens slutt kommer, og den bringer med seg noe hodebry. Derfor kan det være greit å tenke på slutten av jula før den begynner, slik at du kan gjøre gode valg på forhånd. Det er tungvint å skulle drasse ut og kaste et gammelt juletre. Det drysser barnåler, og juletrefoten skvulper vann. I tillegg må du finne en plass å kaste treet. For mange av oss blir det liggende utenfor i månedsvis, og det tar opp unødvendig plass i uterommet. Du kan kanskje gjette hva svaret vårt på dette problemet er? Det er såklart – kunstig juletre fra Oakland! Juletrærne våre er blitt designet slik at de er enkle å lagre. Du kan lett ta treet fra hverandre i ulike deler, og legge delene opp ned slik at grenene bøyer seg innover. Så kan du enkelt lagre treet i en juletrebag, eller en søppelsekk, frem til neste år. Dermed har du et like fint tre liggende klart i mange år fremover. For deg som bor i leilighet er dette helt ypperlig. Kunstige juletrær fra Oakland er enkle å bære inn i leiligheten, og de krever lite lagringsplass gjennom resten av året.

› GODT FOR MILJØET, OG FOR LOMMEBOKA

Vi mener at kunstige juletrær er et bærekraftig og miljøvennlig alternativ. Du slipper å kappe ned et nytt tre for et par uker hvert år, og du slipper også frakten av juletrærne fra hogstfeltet til utsalgsstedene, og deretter fra utsalgsstedene og hjem. Dersom du kjøper et juletre i plast av god kvalitet, vil du også ha et tre for mange år fremover. Da sparer du skogen for mange trær i det lange løp, og du sparer lommeboka for noen tusenlapper. I tillegg kan du alltid være trygg på at du har et tre stående som ser like fint ut i år som det gjorde i fjor. Helt genialt!

FINN ET KUNSTIG JULETRE SOM PASSER HJEMMET PERFEKT

Heldigvis er vi litt forskjellige, og alle foretrekker forskjellige ting. Det gjelder også når det er snakk om juletre. Vi i Oakland har derfor utviklet kunstige juletrær i mange ulike fasonger, størrelser og høyder, slik at du kan finne et tre som passer deg og din smak helt perfekt. Sortimentet er stort, og vi håper du finner noe du liker i vårt utvalg. Ta gjerne kontakt med oss via kundeservice, eller kom innom en av våre butikker. Vi hjelper deg med det du måtte lure på, og vi hjelper deg å finne treet som gjør julestua di komplett!

Finn det perfekte juletreet til hjemmet her: