VEDLIKEHOLDSPRODUKTER TIL HAGEMØBLER – GI UTEMØBLENE GOD PLEIE

28. august 2020

 

SPESIALUTVIKLEDE VEDLIKEHOLDSPRODUKTER TIL HAGEMØBLENE

Er du lei av at hagemøblene dine ofte må byttes ut på grunn av slitasje fra vær og vind? Det er utrolig kjedelig å starte sommerferien med å oppdage at hagemøblene fra forrige sesong ikke er til nytte lenger. I tillegg er det også fryktelig slitsomt og unødvendig å måtte kjøpe nytt møblement annenhvert år, spesielt hvis du har investert store summer i utemøblene. Hvordan kan du unngå dette? Her har vi løsningen! Våre spesialutviklede vedlikeholdsprodukter til hagemøbler får hagemøblene dine til å se så gode som nye ut over lang tid.

I Oakland har vi en egen, spesialutviklet serie med vedlikeholdsprodukter som beskytter dine utemøbler. Pleieproduktene for hagemøblene er effektive, enkle å bruke og miljøvennlige. De har blitt utviklet gjennom den siste og nyeste forskningen som gjør at en kan produsere produkter med nanoteknologi. Kort sagt går dette ut på at produktenes elementer er blitt kontrollert og manipulert på nanoskalaen, og altså ned til hver minste detalj. Ved å ta i bruk denne teknologien kan en bygge nye materialer atom for atom, og skreddersy egenskapene etter det en trenger. På grunn av dette har vi fått produkter som virker bedre og som er nesten usynlige etter bruk. Mange reiser spørsmål til om produkter som er utviklet gjennom nanoteknologi er miljøvennlige. Svaret vårt på dette er JA! Våre vedlikeholdsprodukter er alle miljøvennlige.

I dette innlegget vil vi presentere hvert enkelt vedlikeholdsprodukt for deg, og gi deg veiledning i hvordan du bruker dem. Målet vårt er at du skal føle deg trygg på at hagemøblene dine får riktig og god pleie, og at du vet hvordan du på best mulig måte kan ivareta dem. Dersom du ønsker en mer detaljert beskrivelse for vedlikehold av forskjellige typer hagemøbler kan du gjerne ta turen innom «Vedlikeholdsguiden» vår som gir deg nettopp det.

 

Her kan du få lese mer om de spesialutviklede vedlikeholdsproduktene våre til hagemøbler:

〉Hagemøbelrens

Hagemøbelbeskytter

〉Tekstilrens

〉Tekstilbeskytter

〉Terasserens

〉Trebeskytter

〉Trerens

 

HAGEMØBELRENS

Oakland hagemøbelrens er et hurtigvirkende og aktivt rensende konsentrat som gir utemøbler en god oppfriskning. Produktet skummer lite, og det rengjør hurtig. I tillegg etterlater det ikke skjolder eller striper i møblementet når det tørker. Er du lei av å vaske på hagemøblene dine uten at de blir ordentlig rene? Da er hagemøbelrensen vår svaret for deg! Når du rengjør hagemøblene med vår hagemøbelrens blir de virkelig rene og pene. På toppen av dette har rengjøringen også en langvarig effekt, og den øker også effekten av Oakland Hagemøbelbeskytter.

Vi anbefaler deg å bruke Oakland hagemøbelrens på utemøblene dine både når du gjør dem klar for sommersesongen, og når du gjør dem klar for vinterlagring. Etter at du har vasket hagemøblene med rensemiddelet anbefaler vi deg å bruke Oakland hagemøbelbeskytter. Da forlenger du møblenes levetid, og sørger for at de ser fine ut i mange år fremover.

Hagemøbelrensens egenskaper: Grunding rens, miljøvennlig, antistatisk, flekkavvisende.

NB! Oppbevares utilgjengelig for barn.

Slik bruker du Oakland hagemøbelrens:

 1. Rist godt før bruk!
 2. Bland 1 kork med hagemøbelrens sammen med 1 liter vann og rør om.
 3. Vask overflaten av utemøblene med en svamp dyppet i vaskevannet.
 4. Tørk overflaten med pusseskinn eller en mikrofiberklut.
 5. Gjenta prosessen dersom overflaten er veldig skitten, og øk mengden rengjøringsmiddel.
 6. Bruk den kun i kombinasjon med Oakland Hagemøbelbeskytter.

Godt egnet for hagemøbler av:

 • Plast
 • Rotting
 • Sensotex
 • Aluminium
 • Glass
 • Og lignende

HAGEMØBELBESKYTTER

Oakland hagemøbelbeskytter er, i likhet med våre andre vedlikeholdsprodukter, et middel utviklet gjennom nanoteknologi. Denne hagemøbelbskytteren beskytter derfor utrolig godt. Den egner seg for mange typer hagemøbler, og gir harde materialer et holdbart og beskyttende lag. Middelet består av en blanding av silaner og rensemidler som blir oppløst i alkohol og vann. Når du påfører dette middelet på utemøblene dine, blir overflaten selvrensende. Middelet danner nemlig en aktivt antistatisk og flekkavvisende hinne som både beskytter og reparerer utemøblenes overflate. Kort sagt: dersom du bruker Oakland hagemøbelbeskytter, bedrer du levetiden til hagemøblene dine. Møblenes overflate og farge blir godt beskyttet.

Vi anbefaler deg å bruke Oakland hagemøbelbeskytter på nye utemøbler for å forebygge skader og misfarging. Videre anbefaler vi deg også å vaske utemøblene med vår Hagemøbelrens når du gjør utemøblene klare for sommersesongen, og når du gjør dem klare til vinterlagring. Etter at du har vasket dem med hagemøbelrensen anbefaler vi deg å påføre hagemøbelbeskytteren. Da gir du møblene dine virkelig god pleie, og bidrar til å forlenge levetiden.

Hagemøbelbeskytterens egenskaper: Langvarig aktiv beskyttelse av materialer og farger, lett å rengjøre.

NB! Hudirriterende. Oppbevares utilgjengelig for barn.

Slik bruker du Oakland Hagemøbelbeskytter:

 1. Rist godt før bruk!
 2. Rengjør overflaten med Oakland Hagemøbelrens.
 3. Spray på Oakland Hagemøbelbeskytter i små mengder.
 4. Gni umiddelbart inn med en ren mikrofiberklut
 5. Behandle 1 kvadratmeter av gangen for best effekt.
 6. La produktet virke i 8 timer.
 7. NB! Brukes kun i temperaturer mellom 10-30℃.

Godt egnet for hagemøbler av:

 • Glass
 • Rotting
 • Aluminium
 • Plast
 • Og lignende

TEKSTILRENS

Oakland Tekstilrens er et aktivt og hurtigvirkende rengjøringsmiddel-konsentrat som gir tekstiler både innendørs og utendørs en god oppfriskning. Produktet skummer lite, og det virker raskt. I tillegg etterlater det ikke striper i stoffet når det tørker. Er du lei av flekker og søl i møblene dine? Da er Oakland Tekstilrens svaret på problemet ditt! Bruk denne rensen for å gi møblene dine en real oppfriskning. Dersom du ønsker å forebygge flekker og søl, anbefaler vi deg å bruke Oakland Tekstilbeskytter etter at du har rengjort putene med Oakland Tekstilrens.

Når det gjelder hagemøbler, så anbefaler vi deg å vaske putene i møblementet med tekstilrensen både når du gjør putene klar for sommersesongen, og når du gjør dem klar for vinterlagring. Slik sørger du for å forlenge putenes levetid.

NB! Oppbevares utilgjengelig for barn.

Tekstilrensens egenskaper: Grundig rens, miljøvennlig, antistatisk og flekkavvisende.

Slik bruker du Oakland Tekstilrens:

 1. Rist godt før bruk!
 2. Bør brukes utendørs, eventuelt i et godt ventilert rom.
 3. Fjern skitt med en myk børste.
 4. Bland 1 kork med tekstilrens sammen med 1 liter vann, og rør godt.
 5. Vask overflaten av tekstilet med en svamp eller en myk børste som er dyppet i vaskevannet.
 6. Tørk med et pusseskinn eller en mikrofiberklut.
 7. Gjenta behandling til all smuss et borte.
 8. Bruk i kombinasjon med Oakland Tekstilbeskytter for best effekt.

Godt egnet for:

 • Vannavvisende puter og tekstil.
 • Bomull.
 • Syntetisk stoff.
 • Puter.
 • Sofaer.
 • Tepper.
 • Parasoller.
 • Telt.
 • Og lignende.

TEKSTILBESKYTTER

Oakland Tekstilbeskytter er et effektivt og langvarig impregneringsmiddel som fungerer utrolig bra! Dersom du behandler tekstilene dine med impregnering fra Oakland, blir de vann- og oljeavvisende. Dette gjør at søl og smuss ikke setter seg så lett og skaper stygge merker. Tekstilbeskytteren gir fibrene et beskyttende lag som puster, og dette laget bevarer også fargene i stoffet. Bruk Oakland tekstilrens for å forsikre deg om at møblene dine er beskyttet mot slitasje, væske, olje og fett. Da forebygger du søl og stygge flekker, og du forlenger levetiden til møblementet ditt.

Når det gjelder hagemøbelputer, så anbefaler vi deg å vaske disse med vår Tekstilrens når du gjør utemøblene klare for sommersesongen og når du gjør dem klare for vinterlagring. Etter du har vasket dem før sommersesongen, anbefaler vi deg å påføre Tekstilbeskytteren.

NB! Dette produktet må aldri brukes på OakTekstil. Da vil du tette igjen stoffets porer og ødelegge tekstilets egenskaper. Oppbevar produktet utilgjengelig for barn.

Tekstilbeskytterens egenskaper: Beskytter mot vann, olje og skitt, langvarig beskyttelse, UV-filter, 100% pustende.

Slik bruker du Oakland Tekstilbeskytter:

 1. Rist godt før brukt.
 2. Bruk hansker og øye/ansiktsbeskyttelse.
 3. Påføres helst utendørs, eventuelt i et godt ventilert rom.
 4. Fukt stoffets overflate med vann.
 5. Spray på med jevne bevegelser fra topp til bunn, med 15-20cm avstand.
 6. Gjør dette helt til du ser små dråper.
 7. La produktet tørke i 6-12 timer ved 18-20 grader.
 8. Full effekt etter 24 timer.
 9. Effekt varer ca. 1 år ved normal bruk.

Godt egnet for:

 • Vannavvisende puter og tekstil.
 • Bomull.
 • Syntetisk stoff.
 • Puter.
 • Sofaer.
 • Tepper.
 • Parasoller.
 • Telt.
 • Og lignende.

TERRASSERENS

Oakland terrasserens er et vannbasert rensemiddel som er både selvrensende, antistatisk, smussavvisende og miljøvennlig. Rensen egner seg til mange områder, og dersom du bruker den jevnlig oppnår du en veldig god effekt som bidrar til å beskytte uteområdet ditt og å holde det fint i lang tid. Gjenta behandlingen når smuss oppstår. I dette produktet får du både rens og beskyttelse, og her slår du to fluer i en smekk når du bruker produktet på uteområdet ditt. Du slipper å måtte rense i første omgang, for deretter å bruke beskyttelse. Begge deler inngår i denne ene behandlingen.

Vi anbefaler deg å bruke Oakland terrasserens etter behov, og gi uteområdet ditt behandling når det oppstår smuss og en behandling trengs. Middelet etterlater ikke skjolder og striper når det tørker.

NB! Oppbevares utilgjengelig for barn.

Terrasserensens egenskaper: Kraftig rensemiddel, antistatisk, flekkavvisende, miljøvennlig, klar til bruk.

Slik bruker du Oakland Terrasserens:

 1. Rist godt før bruk!
 2. Brukes utendørs, eller i et godt ventilert rom.
 3. Fjern synlig skitt før bruk.
 4. Spray jevnt på 30 cm avstand.
 5. Gni forsiktig med en klut.
 6. Tørk av med pussefille eller en mikrofiberklut.
 7. Aktiv effekt innne 15 minutter.
 8. Gjenta behandling om mye smuss tilkommer.

Godt egnet for:

 • Polykarbonat
 • Glass
 • Aluminium
 • Balkong
 • Drivhus
 • Carport
 • Og lignende

TREBESKYTTER

Når det kommer til tre, finnes der to ulike måter å vedlikeholde dem på. Enten ved 1) å impregnere dem, eller 2) å olje dem. Vi anbefaler alltid å impregnere tremøbler. Dette gir nemlig tremøblene en bedre beskyttelse enn olje gjør. Oakland Trebeskytter er et utrolig bra impregneringsmiddel for tremøbler, og vi anbefaler deg å beskytte tremøblene dine ved å gi dem denne behandlingen. Middelet består av flytende fluoropolymer som gir trefibrene et sterkt og beskyttende lag. Ved å impregnere tre forsikrer du deg om at vann ikke trekker inn i treverket og etterlater stygge merker og skader.

Oakland trebeskytter gir et usynlig beskyttelseslag mot vann, olje, mose, alge og sopp. Det beskyttende laget er pustende, og det beskytter også mot UV-stråling slik at treet ikke blir misfarget. Dette middelet bevarer treets naturlige farge i lang tid! For best effekt bør treet behandles med Oakland Trerens på forhånd.

NB! Bruk vernehansker og øye/ansiktsbeskyttelse. Må ikke fordampes. Oppbevare utilgjengelig for barn.

Trebeskytterens egenskaper: Vann- og oljeavvisende, beskytter treets naturlig skjønnhet, gir varig beskyttelse.

Slik bruker du Oakland Trebeskytter:

 1. Rist godt før bruk!
 2. Påføres utendørs, eventuelt i et ventilert rom.
 3. Fjern skitt og olje fra overflaten, bruk gjerne Oakland Trerens for hurtig og effektiv rengjøring av tre.
 4. Brukes kun i temperaturer over 5 grader.
 5. Ikke tynn ut produktet.
 6. Påføres jevnt med en myk børste eller med malingssprøyte (0.8mm).
 7. Unngå dråpedannelse, disse må tørkes bort umiddelbart.
 8. La første lag tørke i en time eller mer, avhengig av temperatur og treets struktur.
 9. Påfør et andre strøk for best effekt.
 10. Endelig tørketid er 24 timer. Hold overflaten fri fra vann og olje mens det tørker.

Godt egnet for:

 • Alle umalte og uoljede tretyper
 • Innendørs bruk
 • Utendørs bruk

TRERENS

Oakland Trerens er et miljøvennlig rensemiddel som «fornyer» og oppfrisker all typer ubehandlet tre. Middelet gjenoppretter treets naturlige skjønnhet, uten å misfarge det. Med Oakland Trerens kan du rengjøre værbitt tre og fjerne gråning, sopp og alger. Her blir tremøblene omtrent som nye igjen! Produktet er vannbasert og inneholder ingen løsemidler.

Hagembøler av tre trenger god og jevnlig pleie, og vi anbefaler deg derfor å gi dem en grundig vask 2-3 ganger gjennom sesongen. Etter vask anbefaler vi deg å impregnere møblene med vår trebeskytter. Merk deg at du ikke kan bruke olje på møblene dersom du velger å impregnere dem. Vi anbefaler impregnering slik at du kan utelukke de negative effektene vann har på tre.

NB! Sterkt irriterende for øynene. Bruk beskyttelseshansker og ansikts/øyebeskyttelse. Oppbevares utilgjengelig for barn.

Trerensens egenskaper: Grundig rens, rengjør hurtig og enkelt, gjenoppretter treets naturlige skjønnhet.

Slik bruker du Oakland trerens:

 1. Rist godt før bruk!
 2. Rengjør overflaten med en børste.
 3. Fukt også området rundt behandlingsstedet.
 4. IKKE bruk høytrykksspyler.
 5. Bruk kun i temperaturer over 5 grader.
 6. Bruk små mengder, fukt små områder med rensemiddelet, og børst med en grov børste.
 7. Produktet kan skumme.
 8. La stå i 2-5 minutter uten å la det tørke. Hvis det tørker, fukt området på nytt med rensemiddelet.
 9. Fjern oppløst skitt med en børste og rent vann.
 10. Gjenta behandling dersom det fortsatt er flekker.
 11. La treet tørke helt.
 12. Påfør Oakland Trebeskytter (impregnering) for langvarig beskyttelse.

Godt egnet for:

 • Alle umalte og uoljede tretyper
 • Innendørs bruk
 • Utendørs bruk

 

Vi hjelper deg!

Ønsker du mer informasjon om hvordan du kan ta godt vare på dine hagemøbler? Vi hjelper deg! Sjekk gjerne ut vår «Vedlikeholdsguide» her. Denne gir deg utfyllende informasjon om hvordan du kan ta vare på utemøblene dine og gi dem god pleie.

Du er også hjertelig velkommen til en hyggelig prat med våre medarbeidere i en av våre butikker, eller du kan ta kontakt med oss via kundeservice. Vi står klare til å hjelpe deg med det du måtte lure på!