JULESTUA – EN OASE AV JULESTEMNING

4. oktober 2023

julestemning kunstig juletre

 

HAR DU ALT DU TRENGER FOR Å FÅ JULESTEMNING I STUA?

Høsten flyr fort avgårde, og plutselig er vi i desember. Det er så koselig når butikkvinduene fylles med julevarer, og gatene lyses opp av julelys. Desember er en fantastisk måned! Men, dersom du ikke har alt du trenger for å komme i julestemning, kan desember og jula oppleves som en stressende tid. Vi har samlet sammen noen tips for hvordan du kan forberede deg på jula, og legge best mulig til rette for julefred og ro. Her gir vi deg det du trenger for å skape skikkelig julestemning i stua.

 

DU GRØNNE GLITRENDE TRE, JULETRE MED LYS

Det som nok er den viktigste julepynten som pryder hjemmet i jula er selveste juletreet. Et juletre med lys som skinner i stua gjennom de mørke vinterkveldene i desember, skaper ordentlig magisk stemning. Vi i Oakland slår et slag for kunstige juletrær med led lys, og etter vår mening er disse minst like fine som vanlige hogde juletrær. Fordelene ved å kjøpe et kunstig juletre er mange!

Kjøp et kunstig juletre, få julefreden med på kjøpet

En av de største fordelene ved å kjøpe kunstig juletre fremfor et nedhogd tre fra skogen, er at kunstige juletrær er helt vedlikeholdsfrie. Det tar omtrent en halvtimes tid å sette opp et juletre fra Oakland den første gangen, og i årene som følger tar det kanskje 5-10 minutter. Du slipper den lange jobben ved å plukke deg ut et tre hos en forhandler, frakte det hjem, temperere det riktig før det skal inn i stua, og deretter bruke tid på å få treet til å stå rett og fint nedi juletrefoten. Det følger med en juletrefot til alle våre kunstige juletrær, og her passer treet perfekt oppi. Dermed kan du sitte ned og nyte noen timer ekstra i godstolen foran peisen mens julefreden senker seg i hjemmet.

› En god jul for allergikeren også

En ting som mange kanskje ikke er klar over, er at et juletre kan bringe med seg både muggsopp, pollen og midd inn i stua. For den som er allergisk, kan dette ha en veldig trøttende og irriterende effekt. Barnålene kan også avgi gasser som kan fremprovosere fysiske plager for allergikeren. Dette forsikrer du deg om dersom du kjøper et kunstig og allergivennlig juletre.

› Unngå uønskede gjester

Det er anslått at et juletre fra skogen tar med seg omtrent 25 000 insekter inn i stua. Disse er gått i dvale for vinteren, men våkner opp når treet kommer inn i den varme stua. Dersom du heller kjøper deg et kunstig juletre, kan du heldigvis unngå dette.

› Lett å lagre

Våre kunstige juletrær er utrolig lettvinte å lagre. Du kan enkelt ta trærne fra hverandre i forskjellige deler. Disse delene kan du vende opp ned slik at greiene bøyer seg innover og tar mindre plass. Dermed kan du legge delene i en juletrebag eller søppelsekk, og lagre treet frem til neste jul. På den måten har du et like fint juletre liggende klart til neste år. Du slipper også å tenke på hvordan du skal kvitte deg med et vissent juletre, og du trenger ikke å vaske opp barnåler som faller ned på gulvet.

› Godt for lommeboka og miljøet

Vi mener at kunstige juletrær er et bærekraftig og miljøvennlig alternativ til juletre. De gjør at en ikke trenger å kappe ned et nytt tre hvert år, og en unngår de miljømessige ulempene ved å frakte juletrær fra hogstfeltene til utsalgsstedene, og deretter hjem. Et kunstig juletre av god kvalitet vil dermed spare miljøet i det lange løp, og det vil spare lommeboka for noen tusenlapper til slutt.

irid svingstol og juletre

 

MANGE ALTERNATIVER

Hos oss får du kjøpt juletrær med tvunnet barnåler, eller med støpte barnåler. Juletrærne kommer også i forskjellige høyder og størrelser. Her er det noe for enhver smak, og du kan finne et tre som passer rett inn i din julestue! Kom gjerne innom oss for en hyggelig handel, så hjelper vi deg å finne treet som passer best til din stue.

 

SITT GODT PÅ JULEKVELDEN

Det neste som er viktig er å sørge for at alle kan sitte godt. Kjøp en sofa eller en ordentlig godstol, og sørg for at du har plass til at alle kan sitte godt på julekvelden. Dersom du er på utkikk etter en lenestol, anbefaler vi deg å sjekke ut våre fantastiske reclinere fra Hjort Knudsen. Disse kommer i ulike design og med mange funksjoner, og de har en utrolig god sittekomfort! Kanskje dette kan være hedersplassen til bestefar for kvelden? Eller kanskje dette blir stolen til den som deler ut gavene når den delen av kvelden er kommet. Uansett, en god hvilestol i stua vil aldri slå feil!

 

HJERTET AV STUA, SOFAEN

Dersom du ønsker deg flere gode sitteplasser til stua, kan det være en glimrende ide å kjøpe en ny sofa før desember og juletidene er her. I vårt sortiment har vi mange flotte sofaer, og en drøss av forskjellige typer. Vi har vår egen møbelmerkevare, Eikeland. Her kan du finne noe som passer perfekt inn i julestua di.

 

 

JULEINTERIØRET

Neste steg i å gjøre stua klar for jul, er å kle den i de rette fargene. En enkel og grei måte å gjøre dette på er å bytte ut puter, pledd og gardiner. Kle stua di i både rødt, edelgrønt, gull, sølv – eller hva enn som passer din stil og resten av julepynten. Her kan du i alle fall mikse fargene, slik at du ender opp med det resultatet du liker best. Sørg for å fylle opp sofaen med deilige, myke puter, slik at den ser innbydende og god ut. Gjerne ha et par pledd også i sofaen til den som fryser på bena under julekvelden.

 

LYKTER OG PYNT

Når treet er pyntet og du har kledd stua i julefarger, gjenstår fortsatt en ting du kan gjøre for å øke julestemninga. Du kan nemlig fylle inn med lykter og annen pynt. Få ting er koseligere enn når det er fyr i peisen, julegrana er tent, og det er levende lys i rommet. For deg som er glad i det praktiske og lettvinte, anbefaler vi elektriske lykter med LED-lys. Her har vi et stort utvalg lykter i forskjellige størrelser og farger. Det som er genialt med disse er at de også tåler å stå ute! Dermed kan du bruke dem innendørs gjennom den mørke høst- og vintersesongen hvor vi gjerne trekker inn i stua på kveldene. Så kan du flytte dem ut når våren og sommeren tar med seg lange, varme kvelder som kan nytes utendørs. På denne måten har du belysning til stua når det er sesongen for å være innendørs, og utebelysning når det er tid for å være ute om kveldene.

LED-lykter er utrolig praktiske, og ikke minst fine. Likevel er det få ting som slår stemningen vi får av levende lys. Derfor kan det være veldig fint å kombinere de to! Hos oss finner du derfor fine telysholdere, lysestaker og lykter til stearinlys. Vi har også mye flott interiør som passer fint inn sammen med julepynten, og som du kan bruke gjennom resten av året.

 

JULEGAVER UNDER TREET

Det siste, men slettes ikke minste for mange av oss, som mangler nå er julegaver under juletreet. Vi har alle den vennen eller kollegaen på jobb som er ferdig med alle julegavene før desember er ankommet. Kanskje er du den selv! Uansett, det ligger noe i det å være ferdig med alle gjøremålene innen før juletiden er kommet. Da kan du heller nyte julefreden og gå med senkede skuldre i julegata mens du småspiser nystekte brente mandler. Gjør deg derfor ferdig med julehandelen i god tid før julekvelden! Da kan gavene få ligge litt lengre under treet også, slik at julestemninga og spenningen øker.

Likevel er det ikke alltid så lett å handle inn julegaver, og det krever som regel litt tenking og planlegging. Barna blir som regel glade for det meste, men til de voksne kan det være vanskeligere å finne noe som faller ordentlig i smak. Her ønsker vi å hjelpe deg! Klikk HER for å lese blogginnlegget vårt hvor vi gir deg julegavetips til både han og henne.

 

 

VELKOMMEN INNOM EN AV VÅRE BUTIKKER

Vi vil gjerne hjelpe deg med det du måtte lure på, og vi ønsker deg hjertelig velkommen innom en av våre butikker! Du kan også ta kontakt med oss via kundeservice hvis du ønsker det. Våre møbel- og interiøreksperter står klare for å hjelpe deg å finne akkurat det du trenger for å skape julestemning i stua!