VÅRENS HAGEMØBELTRENDER 2024

 

HAGEMØBLER MED NATUR OG KONTRASTMATERIALER

Hagemøbeltrendene for 2024 ser ut til å fokusere på å bringe naturen inn i hagen din ved å bruke naturmaterialer i kombinasjon med kontrastmaterialer.

 • Naturmaterialer: Materialer som tre, rotting og bambus fortsetter å være populære for hagemøbler, da de gir en naturlig og avslappende atmosfære. Møbler laget av teak er også populære, da de er svært holdbare og krever lite vedlikehold.
 • Kontrastmaterialer: For å gi hagemøblene et moderne og sofistikert utseende, ser man også en økning i bruken av kontrastmaterialer som metall, flett og plast. Disse materialene gir enkelhet og elegance til hagemøblene, og kan også bidra til å øke motstanden mot vær og temperaturer.
 • Farger: Naturfarger som grønt, brunt, og beige fortsetter å være populære.
 • Form: Hagemøbler med organisk form og enkelhet, er også i trenden. Det kan være møbler som ikke har klare linjer og kanter, men heller en form som etterligner naturen.

Det kommer inn flere hagegrupper laget av tre og gjerne blandet med flere materialer og tekstiler. Både Oakland sine egne merkevarer og Cane-Line for eksempel, har laget hagegrupper for sesongen 2024 som er laget av tre, eik eller teak og gjerne designet med en blanding av tekstiler eller flett i tillegg.

Noen av de nye hagegruppene har ramme av aluminium, teak detaljer og nydelig tekstil på putene som harmonerer med hverandre og skaper et unikt design, slik som på de nye modellene Kyoto og Reef. Kombinasjonen av materialer gir spennende variasjoner i struktur og farge og resultatet blir nydelig!

ROTTING FAVORITTENE

 

Hagemøbeltrendene for 2024 viser tendenser til at inspirasjonen er hentet fra naturen både med tanke på former, farger og materialer. Det kommer flere vakre hagemøbelserier i kunstrotting som har et tradisjonelt og klassisk uttrykk som gjerne er «tøffet opp» litt med ståldetaljer på rammen. Her er det naturfarger som gjelder på både flett og puter. Fargene som kommer både til puter og ramme, er valgt for å harmonere med naturmaterialene og for å skape spennende kontraster.

Hagemøbler i kunstrotting, også kjent som syntetisk rotting eller plastrotting, er hagemøbler som er laget av syntetiske materialer som polyetylen eller polyvinylklorid (PVC). Disse materialene gir et utseende og følelse som ligner på rotting, men har flere fordeler:

 • Holdbarhet: Kunstrotting hagemøbler er mer motstandsdyktige mot råte, insektangrep, og skader fra UV-stråler enn naturlig rotting. De er også mer motstandsdyktige mot vær og temperaturer, og kan lett tåle regn og høye fuktigheter.
 • Lett å vedlikeholde: Kunstrotting hagemøbler er enkle å rengjøre og vedlikeholde, og kan vaskes med en fuktig klut og mildt rengjøringsmiddel.
 • Fargerik: Kunstrotting hagemøbler kan komme i en rekke farger og mønstre, noe som gir deg flere valgmuligheter for å matche din hages stil.

BAMBUS KOMPOSITT -ENKLERE VEDLIKEHOLD

Bambus kompositt ser ut som og føles som ekte bambus, vi har fjernet alle dårlige egenskaper og skapt et produkt som krever mindre trær og holder lengre. Bambus kompositt, består av hovedsakelig bambus, men blir presset sammen med en blanding av plast og gjennomfarges, slik at overflaten kan pusses ned og ser ny ut i fargen. Bordplaten har en fantastisk fin farge som er varm, mørkebrun og lun bambus.

Bambuskompositt er et materiale laget av bambus og plast, og det har flere fordeler som gjør det velegnet for hagemøbler.

 • Miljøvennlig: Bambus er et bærekraftig ressurs som vokser raskt og trenger lite vann eller kjemikalier for å dyrkes. Bruken av bambuskompositt i stedet for trevirke kan bidra til å redusere avskoging.
 • Styrke: Bambus er et svært sterkt materiale, og kombinert med plasten i kompositten gir det hagemøblene styrke og holdbarhet.
 • Lett å vedlikeholde: Bambuskompositt er motstandsdyktig mot råte og insektangrep, og krever lite vedlikehold. Det kan vaskes med en fuktig klut og mildt rengjøringsmiddel.
 • Estetisk: Bambuskompositt har et naturlig utseende som ligner på tre, og kan bidra til å skape en naturlig og avslappende atmosfære i hagen din.
 • Pris: Bambuskompositt er billigere enn noen andre hardwood materialer, slik som teak eller eukalyptus.

ALUMINIUM HAGEMØBLENE 2024

 

Hagemøbler i aluminium har revolusjonert hagemøbelmarkedet de siste årene og preger fortsatt trenden i 2024. Disse møblene krever ikke vedlikehold og passer veldig bra sammen med moderne design og strammere stiler. Her er det rette stilrene linjer som gjelder, med store puter til å myke opp inntrykket og skape komfort og harmoni. Her er det også grunnfargene sort, grå og hvit som gjelder for rammeverket og behagelige naturfarger som beige og grå på putene. Det nye på årets modeller er det nydelige Sunproof tekstilet i white Olive. Denne fargen er lysegrå og flettet sammen av tråder i hvit, grønn og grå som gir en nydelig grønn undertone.

INSPIRASJON HENTET FRA NATUREN

FLERFUNKSJONELLE HEV/SENK BORD

Det geniale med disse justerbare bordene er at du kan tilpasse bordet en loungegruppe og en spisegruppe. Dette gjør bordet allsidig og flerfunksjonelt. Særlig for de som har liten plass, er det greit å ha hagemøbler som virker både som lounge og spisemøbler. Det er også gunstig for lommeboken med flerfunksjonelle utemøbler, slik at du ikke trenger å kjøpe flere sett.

SETT DEN RETTE STEMNINGEN MED PEISBORD

Peisbordet har tatt av i Norge den siste tiden og skaper en helt unik atmosfære i uterommet. Ikke bare gir den et hyggelig samlingspunkt for familien og venner i hagen, men den gir også varme og estetikk. På oakland peisbordene kan det i tillegg kjøpes grillutstyr, slik at du ikke trenger å reise deg fra bordet for å tilberede maten, men kan nyte et lengre måltid sammen.

STORE UTTREKKSBORD STÅR PÅ ØNSKELISTEN

Etterspørselen for store spisebord er høy og kommer nå i et større utvalg. Mange ønsker å kunne utvide bordet til selskap og fest, og ikke bruke opp hele plassen med å ha et stort bord hele tiden. Nå finnes det både runde og rektangulære spisebord med uttrekksfunksjon i ulike størrelser.

 

REVOLUSJONERENDE HAGEMØBLER I FIBERFORSTERKET PLAST

 

Hagemøbler i plast har tatt hagemøbelmarkedet med storm og det er det flere gode grunner til! De er totalt vedlikeholdsfrie og har i tillegg litt tyngde, slik at de tåler vær og vind uten å blåse av terrassen. Det som er viktig å tenke på når du ser på hagemøbler i plast, er at du finner de av riktig kvalitet. Hos oss har vi kun fiberforsterket og UV-beskyttet plast som gir en helt annen kvalitet enn hva man tidligere hadde av plast hagemøbler. Disse møblene tåler restaurantbruk og har en kvalitet som varer.

Her er også trenden litt annerledes enn på tradisjonelle hagemøbler. Plastmøblene er mer lekne i både form og farge. Hagemøblene i plast kan formes omtrent slik designerne vil, her er det bare tyngdekraften og funksjon som setter grenser for utformingen. Designerne for kolleksjonen 2024 har fått utfolde seg og noen av plast stolene er nærmest skulpturer som virkelig setter prikken over i`en på hele uterommet. I tillegg har det sneket seg inn litt naturfarger her også som grønn, svart, beige og hvit.

De er også laget av resirkulerbar plast for å skåne miljøet. Under ser du en liten presentasjon av utvalget plast hagemøbler for sesongen 2024.